• acasa
  • articole
  • articol - Evenimentul cultural “Aspecte etnice “

Evenimentul cultural “Aspecte etnice “

4 january 2016

Pe 22 decembrie 2015 a avut loc  evenimentul cultural “Aspecte etnice “,  din cadrul Proiectului “Istoria minorităților- o abordare cultural artistică a diversitatii” 2015, ce a inclus expoziție de pictură și prezentare de modă  la Iasi, în incinta Palas Mall, sala Atrium. Evenimentul a fost organizat de către Primaria Iași,în parteneriat cu minoritățile etnice din Iași: armeni, evrei, greci, ucrainieni, romi și ruși lipoveni. Uniunea Armenilor din Romania - Sucursala Iasi a participat la acest eveniment in calitate de invitat cultural.Au fost prezentate șapte colectii vestimentare tematice în tandem cu motive tradiționale ale portului minorităților din Iași, pe un colaj sonor cu muzică tradițională. Prezentările de modă au fost completate de momente artistice ale ansamblurilor minorităților din Iași.

Comunitatatea armeană din Iași a fost reprezentată în cadrul expoziției de pictură de către artistul  Mircea Rasvan Ciacâru, a carui picturi au incantat publicul prezent la vernisajul ce a precedat prezentarea de modă.

La finalul prezentării colecției vestimentare dedicată comunității armene din Iași, Ansamblul de dansuri Siamanto a dansat pe ritmuri armenești, ce au evidentiat unicitatatea muzicii armene în lume.

Galerie poze