Festivalul G Fest

27 august 2017

Echipa de proiect „ArmenIS- Identităti ale trecutului” în parteneriat cu Uniunea Armenilor din România Sucursala Iași propune participanților de la G-Fest un atelier de caligrafie.

În cadrul primei zile a Festivaluli G fest, echipa „ArmenIS-Identităti ale trecutului”, a adus în cadrul G-Fest spiritul și cultura armenească. Atelierul de caligrafie care s-a desfăsurat a avut un rol introductiv pentru participanți, permițându-le, prin invătarea alfabetului să descifreze scrisul armean și să poată scrie într-un dialect nou și fascinant.

În cea de a doua zi, din ce în ce mai multă lume s-a adunat la standul ArmenIS, alături de membrii echipei de proiect, dar și prieteni, cunoștințe sau simpli trecători au descoperit misterele scrierii în limba armeană.

Ultima zi din cadrul Festivaluiui G Fest a reprezentat o provocare de a impărtăsi cu participanți secretele caligrafiei armene. Alfabetul armean, deși complicat la prima vedere, a reușit să atragă numeroși tineri la standul nostru.

Mulțumim organizatorilor G-Fest pentru oportunitatea pe care ne-au oferit-o, cooptându-ne în cadrul proiectului. Colaborările cu dumnealor sperăm să se fructifice și în viitor, readucând în cadrul festivalului spiritul armenesc cu frumusețea și enigmele culturii sale.


Preluat de pe pagina online a proiectului „ArmenIS- Identități ale trecutului”.

Galerie poze