Luna Culturii Multietnice la Iași

11 martie 2017

          În perioada 19-28 februarie 2017 sunt programate la Iaşi o serie de manifestări culturale dedicate promovării culturii multietnice. La aceste evenimente au participat alături de comunitatea armeană şi comunitatea ucraineană, greacă, a ruşilor lipoveni dar şi cetăţeni români, simpatizanţi ai conceptului de cultură multietnică.

           Seria de evenimente a debutat pe data de 19 februarie 2017 cu organizarea întâlnirii dedicate "Limbii materne" la Iaşi, eveniment organizat de către comunitatea ucraineană din Iaşi, alături de partenerii culturali: Uniunea Ruşilor Lipoveni din Iaşi şi Uniunea Armenilor din România- Sucursala Iaşi. Comunitatea armeană a fost reprezentată de domnişoara Petra Tănase, care a susţinut un recital de poezie armeană clasică şi contemporană.

          Un alt eveniment cultural a fost derulat de către Centrul de Cercetare şi Comunicare Interculturală împreună cu Asociaţia Culturală „Semper Artes” şi cu Uniunea Armenilor din România- Sucursala Iaşi. Întâlnirea s-a desfăşurat sub formă de masă rotundă cu tema „Repere interculturale regionale”. Evenimentul a avut loc joi, 23 februarie 2017, începând cu ora 17.00, la Centrul de afaceri „Bursa Moldovei” (Sala de conferinţe) din Iaşi, str. Elena Doamna, nr. 20-22, etajul 3. Invitaţii evenimentului au fost : prof. univ. dr. Rodica Albu, conf. dr. Marius Bălan, dr. Christian Tamas, dr. Alina Botezat, dr. Florentina Popa, dr. Dorina Ticu, D.na Daria Tanasuca, Dl. Avedis Stepaniant, D.na Ştefana Agop şi dr. Roxana Prisăcariu.

 

           Comunitatea armeană a fost reprezentată de către Dl. Avedis Steapaniant care a făcut o prezentare a comunităţii armene din Iaşi şi a arătat importantă armenilor în formarea Iaşului modern. În perioada 27-28 februarie 2017 comunitatea armeană va desfăşura o serie de activităţi de promovare a culturii armene în parteneriat cu TVR Iaşi.

Galerie poze