Ziua Independenței Armeniei

22 septembrie 2016

În perioada 15-21 septembrie 2016, Uniunea Armenilor din România – Sucursala Iaşi a desfăşurat mai multe activităţi culturale dedicate "Zilei Independenţei Armeniei".

Pe 15 septembrie, la Ateneul Tătăraşi din Iaşi a avut loc evenimentul “Tradiţii şi obiceiuri în comunitatea armeană”. Întâlnirea s-a desfăşurat în grădina de vară a Ateneului Tătăraşi şi a avut ca public ieşenii simpatizanţi ai valorilor culturale armeneşti. Din programul artistic nu a lipsit recitalul de poezie armeană şi dansurile armeneşti ale trupei de dans Siamanto ce au încântat audienţa.

Cea mai importantă manifestare culturală de la Iaşi dedicată “Zilei Independenței Armeniei“ s-a desfăşurat pe 21 septembrie, ora 17:00, la sala de conferințe "New York", de la Hotelul Ramada din Iaşi. Acest eveniment special l-a avut ca invitat de onoare pe domnul Teodor Meleşcanu, fost Ministru de Externe al României. Domnul Preşedinte Varujan Vosganian, prezent la eveniment, a realizat o incursiune în istoria armenilor, punctând importanţa dobândirii independenţei de către statul Armenia.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost lansat al cincilea număr al Revistei "Siamanto”, publicaţie cu apariţie anuală. În Revista “Siamanto” s-a abordat pentru acest număr aniversar tematica “Armenia “. Finalul evenimentului a fost marcat de momente muzicale deosebite, care au subliniat importanţa datei de 21 septembrie pentru comunitatea armeană din Iaşi.

 

 

La mulţi ani Armenia!                                                                               

Galerie poze