Participare la Vartavar

17 iulie 2017

Pe data de 17 iulie, Vartavarul a prins contur în curtea Bisericii Armene din Iași. Activitatea nu a constat numai în tradiționala bătaie cu apă, participanții având ocazia de a pătrunde în sfera culturii armenești prin intermediul unor ateliere tematice.

Aceștia fie au luat parte la atelierul caligrafic, care s-a concentrat asupra simbolurilor regăsite în alfabetul armenesc, fie au avut posibilitatea de a da frâu liber creativității, participând la atelierul de confecționat păpuși.

Totodată cei prezenți au avut ocazia de a acumula informații noi referitoare la motivele și simbolurile armenești, la culorile ce predomină în vestimentația populară, însă au avut parte și de o experiență răcoritoare.

Înarmați cu sticle umplute cu apă, elevii au avut ocazia de a se revigora în urma temperaturii crescute pe care au suportat-o preț de două ore. Pozitivismul și voia bună au fost resimțite pe tot parcursul activității, renăscându-se astfel sacralitatea unei sărbători milenare, ce este considerată la nivel spiritual un bogat emanator al prosperității și al înnoirii veșmântului sufletesc.


Preluat de pe pagina online a proiectului „ArmenIS- Identități ale trecutului”.

Galerie poze