• acasa
  • articole
  • articol - Scrisoare de felicitare din partea Ministrului Culturii al Armeniei adresată domnului Varujan Vosganian

Scrisoare de felicitare din partea Ministrului Culturii al Armeniei adresată domnului Varujan Vosganian

1 november 2016

Ministrul de Cultura din Armenia

      Varujan Vosganian, scriitor de marcă și președinte al comunității armene din România, a câștigat numeroase premii în cadrul celei de a 11-a gale ale literaturii europene Angelus de la Wroclaw. Sincere felicitări pentru premiile obținute!       


„Stimate domnule Vosganian,


 Ne-am bucurat nespus aflînd că romanul Dumneavoastră „Cartea șoaptelor” a cîștigat toate premiile celei de a 11-a gale a decernării premiilor literare europene Angelus de la Wroclaw. Romanul este oglindirea adevărată și emoționantă a nenorocirilor suferite de armeni în timpul genocidului. Ne mîndrim cu succesele Dumneavoastră și considerăm că este o onoare să fim contemporani cu Dumneavoastră, un adevărat intelectual care își pune întreaga energie și capacitate în slujba prezentării în fața lumii, așa cum se cuvine, a istoriei și culturii armene.Stimate domnule Vosganian, permiteți-ne să vă felicităm încă o dată pentru aceste frumoase victorii și să vă urăm noi succese în activitatea Dumneavoastră creatoare, în folosul poporului și patriei noastre.

 

Cu stimă,

  A. AMIRYAN

  Ministrul Culturii al Republicii Armenia.”


Articol preluat din cadrul editorialului Ararat online - http://www.araratonline.com/scrisoare-de-felicitare-din-partea-ministrului-culturii-al-armeniei-adresata-domnului-varujan-vosganian/