• acasa
  • articole
  • articol - Interculturalitatea în spațiul rural din Iași - Congresul Științific Internațional „Științele vieții o provocare pentru viitor”

Interculturalitatea în spațiul rural din Iași - Congresul Științific Internațional „Științele vieții o provocare pentru viitor”

20 october 2019

 

Un eveniment de marcă a avut loc în perioada 17-18 octombrie 2019 la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad": zilele universității. „Manifestarea aceasta este importantă pentru noi prin faptul că avem oaspeţi de marcă din ţară şi străinătate, reprezentanţi de frunte din Europa de la universităţi cu care avem relaţii foarte bune de colaborare - Germania, Franţa, Italia, Cehia, Polonia, dar şi din afara UE, din Pakistan, Uzbekistan sau Armenia“, a menționat domnul rector prof.univ.dr. Vasile Vîntu. Cu ocazia zilelor festive ale universității, a avut loc și Congresul Științific Internațional „Științele vieții o provocare pentru viitor”. Aceasta a reprezentat o oportunitate unică pentru Uniunea Armenilor din România – Sucursala Iași de a avea o contribuție științifică în ceea ce privește evidențierea factorului cultural identificat la nivelul mediului rural din zona Moldovei. În acest sens economiștii ieșenii au scos în evidență importanța factorului cultural în strânsă legătură cu procesul de de dezvoltare durabilă. „Este imperios necesar să scoatem în prim plan importanța factorului de dezvoltare durabilă la nivelul mediului rural. În acest sens am luat în analiză factorul cultural și cel etnografic pentru a putea să evidențiem că există o interdependență între fenomenul economic de bază și sfera tradițiilor și obiceiurilor”, menționează Ștefana Agop, specialist în domeniul economic.


 

Galerie poze