• acasa
  • articole
  • articol - Echipa de proiect ArmenIS alături de membrii comunității armene la Festivalul Strada Armenească

Echipa de proiect ArmenIS alături de membrii comunității armene la Festivalul Strada Armenească

30 iulie 2017

Membrii echipei de proiect au avut ocazii inedite de a cunoaște pe cei mai de seamă membri ai comunității armenești. 

Deschiderea tinerilor din cadrul proiectului i-a uimit pe domnul Karen Seleși, președintele comunității armene din Cluj Napoca și doamnei Anna Steib, secretar executiv, aspect evidențiat de implicarea acestora în promovarea patrimoniului armenesc!

Domnul Cristian Lazarovici, președintele Uniunii Armenilor din România, Sucursala Botoșani, le-a prezentat activitățile desfășurate de către comunitatea armeană botoșăneană și le-a relatat din experiențele pe care le-a acumulat pe parcursul desfășurării acestora. Felicitările și aprecierile primite din partea sa i-au ambiționat și motivat totodată să pătrundă și mai mult pe făgașul cunoașterii culturii armene.

La festivalul „Strada Armenească” a fost prezent și domnul Varujan Vosganian, președintele Uniunii Armenilor din România și prim vice- președinte al Uniunii Scriitorilor din România. Membrii reprezentanți ai echipei de proiect au luat legătura cu dumnealui, prezentându-i activitățile desfășurate în vederea promovării Bisericii Armene din Iași. Domnul Varujan Vosganian i-a felicitat pentru intențiile lor de a face cunoscută cultura, istoria și tradițiile armenești, urându-le mult succes în continuare!

Festivalul a făcut posibilă întâlnirea echipei „ArmenIS- Identități ale trecutului” cu doamna Corina Chiriac, una dintre cele mai cunoscute voci românești atât pe plan intern cât și internațional. Aceștia au fost pe deplin impresionați de acceptul artistei de a le acorda o parte din timpul său prețios, mărturisindu-i că încă de mici cochetau cu muzica dumneaei.


Preluat de pe pagina online a proiectului „ArmenIS- Identități ale trecutului”.

 

 

Galerie poze