Articole main

 • Lansarea revistei comunităţilor etnice ieşene „ Simfonie etnică Lansarea revistei comunităţilor etnice ieşene „ Simfonie etnică"1 february 2023

  In data de 19 ianuarie 2023, în Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi, Uniunea Armenilor din Romania – Sucursala Iasi, in colaborare cu Primaria Municipiuliui Iasi si cu celelalte comunitati etnice din Iasi, au participat la evenimentul de lansare a revistei comunitatilor iesene „ Simfonie etnica". 

 • Simpozionul Simpozionul " Asachi si Armenii", Editia I, Iasi

  Aflat la prima ediție, evenimentul intitulat „Asachi și armenii”, organizat de Uniunea Armenilor din România, sucursala Iași, și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, omagiază personalitatea marelui cărturar. 


 • Preşedintele Uniunii Armenilor din România –Sucursala Iaşi, prof. univ. dr. Agop Maricel, laureat al Galei de decernare a premiilor AOSR pentru anul 2020 Preşedintele Uniunii Armenilor din România –Sucursala Iaşi, prof. univ. dr. Agop Maricel, laureat al Galei de decernare a premiilor AOSR pentru anul 2020

  Profesorul univ. dr. Agop Maricel, Preşedintele Uniunii Armenilor din România –Sucursala Iaşi, membru correspondent al Academiei de Ştiinţe din Româna, cunoscut cadru didadctic de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, a fost premiat in cadrul Galei de decernare a premiilor AOSR pentru anul 2020 la două secţiuni: Secţiunea Ştiinţe Fizice şi Secţiunea Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei. 


 • Festivalul Național Garabet Ibrăileanu la Roman Festivalul Național Garabet Ibrăileanu la Roman

  Un centru cultural armenesc ce înglobează cultura și tradițiile armenești îl regăsim la Roman, unde în perioada 18-20 iunie s-a desfășurat ediția a IV-a a Festivalului „Garabet Ibrăileanu“, organizat de Uniunea Armenilor din România, sucursala Roman, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Consiliul Local și Primăria Roman, Televiziunea Română și ROMAN TV, Societatea Culturală „Clepsydra” din Roman. 


 • Premierea comunității armene din Iași de către domnul Primar Mihai Chirica Premierea comunității armene din Iași de către domnul Primar Mihai Chirica

  Un eveniment de anvergură pe scena cultural a orașului Iași a avut loc, duminică, 13 iunie 2021, unde comunitatea armeană din Iași reprezentată prin organizația U.A.R- Sucusala Iași a fost premiată de către reprezentanții Primăriei Municipiului Iași pentru activitatea desfășurată în scopul promovării multiculturalității și a culturii armene în special.