Articole main

 • Adunare Generala de Dare de Seama si Alegeri Adunare Generala de Dare de Seama si Alegeri9 february 2024

  Uniunea Armenilor din România- Sucursala Iași organizează pe 23 februarie 2024 o întâlnire cu membrii comunității la ora 17,00, la sediul asociației. Întâlnirea va avea ca temă principala Darea de Seama pentru anul 2023, Proiectul cultural, alături de bugetul din anul 2024 si Alegeri . La sedinta sunt așteptați toti membrii comunității armene. 

 • Lansarea revistei comunităţilor etnice ieşene „ Simfonie etnică Lansarea revistei comunităţilor etnice ieşene „ Simfonie etnică"

  In data de 19 ianuarie 2023, în Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi, Uniunea Armenilor din Romania – Sucursala Iasi, in colaborare cu Primaria Municipiuliui Iasi si cu celelalte comunitati etnice din Iasi, au participat la evenimentul de lansare a revistei comunitatilor iesene „ Simfonie etnica". 


 • Simpozionul Simpozionul " Asachi si Armenii", Editia I, Iasi

  Aflat la prima ediție, evenimentul intitulat „Asachi și armenii”, organizat de Uniunea Armenilor din România, sucursala Iași, și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, omagiază personalitatea marelui cărturar. 


 • Preşedintele Uniunii Armenilor din România –Sucursala Iaşi, prof. univ. dr. Agop Maricel, laureat al Galei de decernare a premiilor AOSR pentru anul 2020 Preşedintele Uniunii Armenilor din România –Sucursala Iaşi, prof. univ. dr. Agop Maricel, laureat al Galei de decernare a premiilor AOSR pentru anul 2020

  Profesorul univ. dr. Agop Maricel, Preşedintele Uniunii Armenilor din România –Sucursala Iaşi, membru correspondent al Academiei de Ştiinţe din Româna, cunoscut cadru didadctic de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, a fost premiat in cadrul Galei de decernare a premiilor AOSR pentru anul 2020 la două secţiuni: Secţiunea Ştiinţe Fizice şi Secţiunea Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei. 


 • Festivalul Național Garabet Ibrăileanu la Roman Festivalul Național Garabet Ibrăileanu la Roman

  Un centru cultural armenesc ce înglobează cultura și tradițiile armenești îl regăsim la Roman, unde în perioada 18-20 iunie s-a desfășurat ediția a IV-a a Festivalului „Garabet Ibrăileanu“, organizat de Uniunea Armenilor din România, sucursala Roman, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Consiliul Local și Primăria Roman, Televiziunea Română și ROMAN TV, Societatea Culturală „Clepsydra” din Roman.