Articole main

 • Lansarea volumului de poezii „Metamorfoze lirice” Lansarea volumului de poezii „Metamorfoze lirice”22 february 2020

  Casa de Cultură „Mihai Ursachi” în parteneriat cu minoritățile din Iași au organizat un eveniment deosebit dedicat celebrării Zilei Limbii Materne, unde a avut loc lansarea unei microantologii de poezie armeană, ebraică, elenă, italiană, rromă, rusă, ucraineană, arabă, franceză intitulată „Metamorfoze lirice”. 

 • Educația interculturală - Identitatea culturii armene Educația interculturală - Identitatea culturii armene

  În cadrul orelor de educație intercultural, elevii Liceului cu Program Sportiv din Iași, atent coordonați de prof. Denisa Marina Vasilică au avut ocazia de a învăța aspecte importante legate de istoria comunității armene din Iași. 


 • Performanță în domeniul neuroștiințelor Performanță în domeniul neuroștiințelor

  Performanță în domeniul neuroștiințelor, prof. univ. dr. Maricel Agop a lansat o carte în plenul Parlamentului European din Bruxelles 


 • Gala ArmenIS-Centenarul Uniunii Armenilor din România Gala ArmenIS-Centenarul Uniunii Armenilor din România

  Comunitatea armeană din Iași a celebrat 100 de ani de la înființarea Uniunii Armenilor din România, un eveniment ce marchează 100 de ani de istorie, tradiție, implicare și activități cultural-artistice. 


 • Ziua Minorităților la Roman Ziua Minorităților la Roman

  Un eveniment deosebit ce a reunit minoritățile romașcane a fost Ziua Minorităților, unde invitat special a fost domnul Dr. Zare Nazaryan, vicepreședinte al Uniunii Armenilor din România pe regiunea Moldovei. În cadrul manifestării culturale acesta a realizat o incursiune despre istoria armenilor din zona moldavă, punând accentul pe implicarea acestora în sfera culturală.