Articole event

 • Fraternitatea româno-armeană în prag de centenar Fraternitatea româno-armeană în prag de centenar19 october 2019

  În contextul actual al împlinirii celor 100 de ani de la înființarea Uniunii Armenilor din România, un remarcabil profesor ieșean a desfășurat un eveniment de marcă dedicat fraternitățiilor româno-armene. Documentele prezentate de domnul prof. Andi Marius Dașchievici aduc în fața auditoriului o serie de documente ce prezintă spiritul intercultural al vremurilor de odinioară din viața etnicilor din Iași. Aceste surse provin fie din mediul familiar sau heraldic, dar la care se adaugă și arborii genealogici păstrați cu sfințenie odată cu trecerea ireversibilă a timpului. Aceste elemente descifrează un mozaic construit de-a lungul timpului de etniile din zona Moldovei. 

 • Gala centenar - Excelență pentru educație Gala centenar - Excelență pentru educație

  Un eveniment de marcă al societății ieșene ce scoate în prim plan actul educațional de calitate a fost organizat de Uniunea Armenilor din România Sucursala Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași cu ocazia aniversării a 100 de ani de cultura armenă în spațiul românesc. O serie de școli partenere au ieșit în evidență prin organizarea unor activități interculturale deosebite pe parcursul colaborării. 


 • Ziua Independenței Armeniei la Iași Ziua Independenței Armeniei la Iași

  Comunitatea armeană din Iași a îmbrăcat haine de sărbătoare ! 


 • Romania – Armenia, liant cultural intre doua continente Romania – Armenia, liant cultural intre doua continente

  In intervalul 3- 4 aprilie 2019, Presedintele Uniunii Armenilor din Romania, domnul deputat Varujan Vosganian, insotit de Vicepresedintele Uniunii Armenilor din Romania, domnul dr. Zare Nazaryan si de catre domnul Garabet Haciaturian, reprezentant al Fondului Hayasdan in Romania, au efectuat o vizita de lucru in Armenia- Yerevan. 


 • Centenarul Uniunii Armenilor din România Centenarul Uniunii Armenilor din România

  Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Iași, a organizat o manifestare de promovare a spiritului intercultural în prag de centenar.