• acasa
  • articole
  • articol - Participare la evenimentul "Tradiții și obiceiuri armenești"

Participare la evenimentul "Tradiții și obiceiuri armenești"

10 septembrie 2017

Încă o seară extraordinară, presărată cu povești armenești, s-a petrecut duminică, în Parcul Romantic la Ateneul din Iași, unde tradițiile și obiceiurile armenești au fost mesageri direcți ai culturii armene și prilej de promovare a celei mai vechi mărturii a orașului nostru, Biserica Armeană.

Prezentat de către actorul și moderatorul TV Vlad Baba, căruia îi mulțumim pentru sprijin, evenimentul nostru a avut câțiva invitați speciali. Astfel, l-am avut alături pe domnul profesor Daschievici Andi, care a realizat o incursiune în istoria armenilor, surprinzând momente importante din viața comunitătii. Domnișoara Victoria Vozian, tânără armeancă, ne-a adus mai aproape de Armenia prin intermediul poeziei „Descoperind Armenia”, autor Ana Balan.

Ne-au fost alături și  doi tineri artiști, cu pasiune pentru muzică, care ne-au încântat cu talentul lor muzical: Indra Ajjawi, care a dat curs provocării noastre și a interpretat piesa „Apricot Stone”, melodie ce a reprezentat Armenia la Eurovision și Pirtac Andrei, care a interpretat la pian câteva piese foarte cunoscute ale unor compozitori celebri. Tuturor vrem să le mulțumim pentru deschiderea și efortul de a ni se alătura!

Un moment special l-a avut în centrul atenției pe Cezar Enache, membru al echipei de proiect, care a recitat o poezie emotionantă, scrisă chiar de el. Pentru a înțelege mai bine spiritul armenesc, o altă poezie a fost recitată de către Maria Cretu, membru al echipei de proiect și Stefana Agop, reprezentantă a Uniunii Armenilor din România, Sucursala Iași.

Și cum dansul reprezintă o parte activă a moștenirii culturale armenești, trupa de dans a proiectului nostru s-a pregătit temeinic și a reușit să ne arate (și să ne învețe!) câțiva pași care ne-au adus mai aproape de cultura armeană.

 

Chiar dacă a început școala, povestea noastră armenească nu se încheie, ci va continua cu alte activităti la care vă invităm să ne fiți alături!


Preluat de pe pagina online a proiectului „ArmenIS- Identități ale trecutului”.


Galerie poze