• acasa
  • articole
  • articol - Participare la Festivalul Strada Armenească

Participare la Festivalul Strada Armenească

30 iulie 2017

În perioada 28-30 Iulie 2017 s-a desfășurat la București Festivalul „Strada Armenească”. Membrii echipei de proiect „ArmenIS- Identități ale trecutului”, Casian Guzu și Iuliana Pascariu, însoțiți de Stefana Agop, Raluca Chirita și Ana Sarchis au luat parte la evenimentul ce reunește anual comunitățile armenești atât  de pe teritoriul țării, cât și din exterior. Obiectele prelucrate și înfrumusețate cu migală de către elevi au servit conturării unei atmosfere orientale, în care spiritul armenesc a prevalat standurile tematice. 

Membrii echipei de proiect au avut ocazii inedite de a cunoaște pe cei mai de seamă membri ai comunității armenești printre care domnul Varujan Vosganian președinte al Uniunii Armenilor din România, domnul Mihai Stepan Cazazian, redactorul șef al revistei Ararat, domnul Karen Seleși președintele comunității armene din Cluj Napoca, dar și cu alte personalități renumite la nivel național, promovându-se astfel proiectul participant la competiția „Euroscola” a Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri", Iasi.

Atelierul de design vestimentar armenesc susținut de Raluca Chirita, precum și cel de motive armenești al Anei Sarchis, cu sprijinul reprezentanților echipei de proiect „ArmenIS- Identități ale trecutului”, au cunoscut un real succes, aducându-se în prim plan elemente originale din sfera culturală- artistică a Armeniei.



Preluat de pe pagina online a proiectului „ArmenIS- Identități ale trecutului”.

Galerie poze