• acasa
  • evenimente
  • articol - Săptămâna culturală la Iași – Concert extraordinar de jazz cu Harry Tavitian

Săptămâna culturală la Iași – Concert extraordinar de jazz cu Harry Tavitian

12 mai 2016

     

         Uniunea Armenilor din România - Sucursala Iaşi vă invită la recitalul extraordinar de jaz:„De la blues la rezonanţe armeneşti”, susţinut de Harry Tavitian (pian, voce) şi Aida Tavitian (voce). Evenimentul va avea loc joi, 12 mai 2016, ora 19:00, la Sala Studio TVR Iaşi. Concertul face parte din prima ediţie a Festivalul Internaţional "Semper Artes", organizat de către Uniunea Armenilor din România - Sucursala Iaşi în parteneriat cu Asociaţia Semper Artes.

        Uniunea Armenilor din România – Sucursala Iaşi a organizat pe data de 12 mai 2016, la sala Studio a TVR Iaşi, un concert extraordinar de jazz “De la blues la rezonanţe armeneşti”, cu Harry Tavitian ( pian, voce) şi Aida Tavitian (voce).

        Organizarea acestui spectacol deosebit în cadrul Festivalului Internaţional de cultură “Semper Artes”, a derivat din dorinţa noastră de a menţine vii tradiţiile şi obiceiurile străvechi armeneşti în Iaşi şi a avut ca scop final promovarea valorilor armene atât pe teritoriul României cât şi în străinătate. La acest eveniment au participat membrii comunităţii armene din Iaşi, Bacău şi Roman, ieşeni iubitori ai muzicii cu influenţe armeneşti, dar şi invitaţi din Canada precum artistul Sergiu Cioiu şi poetul canadian Louis- Philippe Hebert.

 

Harry Tavitian: „Revin cu bucurie la Iaşi la invitaţia Sucursalei Iaşi a Uniunii Armenilor din România condusă de eminentul fizician, prof. univ. dr. Măricel Agop. O am ca invitată, de această dată, pe fiica mea Aida. Vă vom propune o călătorie de la blues – una dintre rădăcinile jazzului – la prelucrări din folclorul românesc şi armenesc. Sunt armean prin naştere şi român prin adopţie; mă simt acasă în ambele spaţii spirituale – balcanic şi caucazian. Influenţele folclorului românesc şi armenesc au fost prezente încă de la începuturi în muzică mea. De-a lungul anilor, folclorul a rămas unul dintre izvoarele mele cele mai importante de inspiraţie. Ceea ce încerc să fac este o sinteză între diverse surse, pornind de la esenţe, să pun în valoare vecinătatea celor 2 culturi” , a declarat artistul înainte de începerea concertului.

 

Galerie poze