Articole event

 • Cinemateca Armenească Cinemateca Armenească18 january 2020

  Regizorul Florin Kevorkian și-a dat întalnire la Iași cu iubitorii de film, care au fost invitati la o incursiune în Țara Oamenilor Fagi și a Iubirii Adevărate. 

 • Crăciunul armenesc Crăciunul armenesc

  Maratonul sărbătorilor de iarnă începe pentru minoritățile din regiunea moldavă. Perioada petrecerilor începe pentru credincioșii armeni și cei de pe stil vechi, ce petrec din ce în ce mai mult timp în inima Moldovei, la Iași, în „orașul celor 7 coline”, considerat a fi mozaicul interetnic al urbei ieșene. 


 • Istoria Centenarului Uniunii Armenilor din România Istoria Centenarului Uniunii Armenilor din România

  Ora de istorie devine o poartă de cunoaștere către interculturalitate 


 • Ziua limbii alfabetului și culturii armene la Școala Gimnazială George Călinescu din Iași Ziua limbii alfabetului și culturii armene la Școala Gimnazială George Călinescu din Iași

  Anul acesta ziua de 12 octombrie a fost decretată drept „Ziua limbii alfabetului și culturii armene”. Sărbătorită pentru prima dată în România, comunitatea armeană din Iași și-a propus organizarea unui atelier de caligrafie dedicat elevilor Școlii Gimnaziale „George Călinescu” din Iași. 


 • Istoria cartierului armenesc din Iași Istoria cartierului armenesc din Iași

  Istoria comunității armene din Iași este rostită în cadrul orelor domnului prof. Dașchievici Andi, care cu o deosebită aplecare către latura interculturală a societății, le vorbește elevilor despre tradiții și obiceiuri, dar și despre contribuția comunității locale la dezvoltarea economică a târgului de odinioară.