Articole event

 • Gala centenar - Excelență pentru educație Gala centenar - Excelență pentru educație12 october 2019

  Un eveniment de marcă al societății ieșene ce scoate în prim plan actul educațional de calitate a fost organizat de Uniunea Armenilor din România Sucursala Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași cu ocazia aniversării a 100 de ani de cultura armenă în spațiul românesc. O serie de școli partenere au ieșit în evidență prin organizarea unor activități interculturale deosebite pe parcursul colaborării. 

 • Biserica Armeană în istoria Iașului Biserica Armeană în istoria Iașului

  Cu acest prilej an de an, comunitatea armeană organizează un tur ghidat al Bisericii Armene, întrucât aceasta este considerată a fi prima atestare documentară a vechiului târg negustoresc. 


 • Ziua Independenței Armeniei la Iași Ziua Independenței Armeniei la Iași

  Comunitatea armeană din Iași a îmbrăcat haine de sărbătoare ! 


 • Romania – Armenia, liant cultural intre doua continente Romania – Armenia, liant cultural intre doua continente

  În intervalul 3-4 aprilie 2019, Președintele Uniunii Armenilor din România, domnul deputat Varujan Vosganian, însoțit de Vicepreședintele Uniunii Armenilor din România, domnul dr. Zare Nazaryan și de către domnul Garabet Haciaturian, reprezentant al Fondului Hayasdan în Romania, au efectuat o vizită de lucru în capitala Armeniei, Yerevan. În data de 4 aprilie 2019, Președintele Adunării Naționale a Republicii Armenia, domnul Ararat Mirzoyan, s-a întâlnit cu reprezentanții comunității armene din România. S-a avut în vedere prezentarea importanței păstrării identității armenești în zona europeană. 


 • Centenarul Uniunii Armenilor din România Centenarul Uniunii Armenilor din România

  Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Iași, a organizat o manifestare de promovare a spiritului intercultural în prag de centenar.