Articole event

 • Biserica Armeană în istoria Iașului Biserica Armeană în istoria Iașului30 septembrie 2019

  Cu acest prilej an de an, comunitatea armeană organizează un tur ghidat al Bisericii Armene, întrucât aceasta este considerată a fi prima atestare documentară a vechiului târg negustoresc. 

 • Ziua Independenței Armeniei la Iași Ziua Independenței Armeniei la Iași

  Comunitatea armeană din Iași a îmbrăcat haine de sărbătoare ! 


 • Romania – Armenia, liant cultural intre doua continente Romania – Armenia, liant cultural intre doua continente

  În intervalul 3-4 aprilie 2019, Președintele Uniunii Armenilor din România, domnul deputat Varujan Vosganian, însoțit de Vicepreședintele Uniunii Armenilor din România, domnul dr. Zare Nazaryan și de către domnul Garabet Haciaturian, reprezentant al Fondului Hayasdan în Romania, au efectuat o vizită de lucru în capitala Armeniei, Yerevan. În data de 4 aprilie 2019, Președintele Adunării Naționale a Republicii Armenia, domnul Ararat Mirzoyan, s-a întâlnit cu reprezentanții comunității armene din România. S-a avut în vedere prezentarea importanței păstrării identității armenești în zona europeană. 


 • Centenarul Uniunii Armenilor din România Centenarul Uniunii Armenilor din România

  Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Iași, a organizat o manifestare de promovare a spiritului intercultural în prag de centenar. 


 • Luna culturii multietnice la Iași! Luna culturii multietnice la Iași!

  Uniunea Armenilor din Romania – Sucursala Iasi a desfasurat pe parcursul lunii noiembrie 2017, o serie de manifestari culturale, ce au avut in centrul atentiei promovarea culturii armene, cu ocazia Zilei Internationale a Tolerantei.