Articole event

 • Multiculturalitatea în arta cinematografică Multiculturalitatea în arta cinematografică30 october 2019

  Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași în perioada octombrie-decembrie reușește sub cupola sa să reunească povestea a șase comunități etnice din Iași: evrei, armeni, rușii-lipoveni, ucraineni, rromi, greci. 

 • Fraternitatea româno-armeană în prag de centenar Fraternitatea româno-armeană în prag de centenar

  În contextul actual al împlinirii celor 100 de ani de la înființarea Uniunii Armenilor din România, un remarcabil profesor ieșean a desfășurat un eveniment de marcă dedicat fraternitățiilor româno-armene. Documentele prezentate de domnul prof. Andi Marius Dașchievici aduc în fața auditoriului o serie de documente ce prezintă spiritul intercultural al vremurilor de odinioară din viața etnicilor din Iași. Aceste surse provin fie din mediul familiar sau heraldic, dar la care se adaugă și arborii genealogici păstrați cu sfințenie odată cu trecerea ireversibilă a timpului. Aceste elemente descifrează un mozaic construit de-a lungul timpului de etniile din zona Moldovei. 


 • Gala centenar - Excelență pentru educație Gala centenar - Excelență pentru educație

  Un eveniment de marcă al societății ieșene ce scoate în prim plan actul educațional de calitate a fost organizat de Uniunea Armenilor din România Sucursala Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași cu ocazia aniversării a 100 de ani de cultura armenă în spațiul românesc. O serie de școli partenere au ieșit în evidență prin organizarea unor activități interculturale deosebite pe parcursul colaborării. 


 • Biserica Armeană în istoria Iașului Biserica Armeană în istoria Iașului

  Cu acest prilej an de an, comunitatea armeană organizează un tur ghidat al Bisericii Armene, întrucât aceasta este considerată a fi prima atestare documentară a vechiului târg negustoresc. 


 • Ziua Independenței Armeniei la Iași Ziua Independenței Armeniei la Iași

  Comunitatea armeană din Iași a îmbrăcat haine de sărbătoare !