Articole main

 • Întrunire cu domnul Primar Mihai Chirica Întrunire cu domnul Primar Mihai Chirica6 october 2017

  Am marcat astăzi finalizarea proiectului „ArmenIS – Identități ale trecutului”, printr-o întâlnire cu domnul Mihai Chirica, Primar al Municipiului Iași, care ne-a găzduit în Sala Mare a Primăriei Iași și ne-a vorbit despre importanţa implicării tineretului în activități de promovare a patrimoniului istoric și cultural. 

 • Participare la Gala ArmenIS Participare la Gala ArmenIS

  Cu pași repezi ne îndreptăm spre finalizarea proiectului ArmenIS - identități ale trecutului. Pe parcurs ne-au fost alături parteneri și sponsori ce au fost receptivi și deschiși în demersul cultural inițial de membrii echipei de proiect. Într-un cadru festiv, sub cupola emblematicei clădiri a Muzeului Unirii din Iași, am organizat o seară de premiere dedicată iubitorilor de cultură. Gala ArmenIS este un eveniment de marcă ce dorește să pună în prim plan pe de o parte implicarea activă a elevilor, dedicarea cadrelor didactice, dar și apetența către aria culturală a partenerilor și sponsorilor ce au fost alături de noi. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat! 


 • Treasure Hunt Treasure Hunt "Caută-ți identitatea reconstruind trecutul"

  Precum știți, ne-am jucat sâmbâtă după-amiază de-a vânătorii de comori. Ce a ieșit? Ce ne-am dorit. 


 • Zilele Culturii Armene la Cluj Napoca Zilele Culturii Armene la Cluj Napoca

  În cinstea lui Kristof Szongott, anul acesta, pe data de 23 septembrie a fost organizată la Cluj, de către Uniunea Armenilor Sucursala Transilvania în cadrul Muzeului Etnografic o conferință prin intermediul căreia publicul să cunoască persoana înfățișată în manieră istorică a remarcabilului intelectual. 


 • Conferința Diversitatea multietnică și rolul toleranței în dezvoltarea societății moderne Conferința Diversitatea multietnică și rolul toleranței în dezvoltarea societății moderne

  Membrii echipei de proiect ArmenIS – identități ale trecutului au prezentat în cadrul conferinței "Diversitatea multietnică și rolul toleranței în dezvoltarea societății moderne" contribuția pe care au adus-o pe scena culturală a orașului prin evenimentele organizate cu scopul promovării valorilor armenești, pe de o parte, și integrării minorităților în comunitatea locală.