Articole main

 • Competiția Made For Europe 2018 Competiția Made For Europe 201810 february 2018

  Membrii echipei de proiect "ArmenIS - Identități ale trecutului" continuă să promoveze spiritul intercultural în spațiul ieșean, reușind să aducă la cunoștință oamenilor importanța edificiului Bisericii Armeane din Iași, privită ca primă atestare documentară a orașului. Pe această cale, dorim să îi mulțumim și să o felicităm pe eleva Maria Cretu, pentru că ne-a reprezentat la concursul Made For Europe, în cadrul căruia a obținut premiul III. 

 • Proiect intercultural „Portrete armenești de poveste” Proiect intercultural „Portrete armenești de poveste”

  Portretizarea personalităților marcante de sorginte armeană este realizată cu minuțiozitate de Daria Rotaru, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Iași. Implicată activ în comunitatea locală, aceasta surprinde în operele sale valorile trecutului ce și-au lăsat amprenta în viața socio-culturală a orașelor moldave. 


 • Emisiunea Oameni și destine Emisiunea Oameni și destine

  Invitat special în cadrul emisiunii Oameni și destine, Cezar Enache a devinit promotor al culturii armenești prin prisma proiectului ArmenIS - Identități ale trecutului. În această ediție a menționat despre obiectivul de patrimoniu al comunității locale, istoria străveche a acestui bogat popor și modul în care comunitatea locală promovează tradițiile strămoșești. În cadrul emisiunii Oameni și destine au fost prezentate activitățile culturale realizate pe parcursul proiectului ArmenIS - Identități ale trecutului. 


 • Comunitatea armeană din Cehia se prezintă! Comunitatea armeană din Cehia se prezintă!

  În călătoria noastră am făcut un popas la Biserica Armenească din Praga, curioși fiind de a observa detaliile arhitecturale ale frumosului edificiu. Am fost întâmpinați de Ambasadorul Armeniei în Praga, domnul Tigran Seiranian, și de domnul Hakob Asatryan, redactor șef al publicației Orer. A fost o onoare să discutăm cu reprezentanții comunității armene și să le prezentăm câteva detalii despre proiectul ArmenIS - Identități ale trecutului. 


 • Comunitatea armeană din Franța se prezintă! Comunitatea armeană din Franța se prezintă!

  Proiectul ArmenIS a ajuns cunoscut pe plan internațional, comunitatea armeană din Strasbourg rămânând impresionată de multitudinea de activități realizate. Diversitatea culturală devine dezideratul promovat de asociația Areg. Am avut onoarea de a le cunoaște pe doamnele Gayane Manasian și Meline Nadjarian, fondatoarele acestei organizații ce promovează cultura și civilizația armeană prin intermediul cursurilor realizare, dar și prin participarea la programele internaționale întreprinse de Ministerul Diasporei din Armenia - Ari Tun și Spiurk. Poposind în frumosul oraș francez am descoperit o asociație ce se dedică organizării de evenimente culturale cum ar fi festivalurile interetnice și concertele cu artiști de origine armeană. Am avut onoarea de a-i cunoaște pe reprezentanții asociației Maison Socio-Culturelle Arménienne din Strasbourg și de a le împărtăși reușita proiectului nostru.