Articole main

 • Lansare de carte „Statuia comandorului” de Varujan Vosganian Lansare de carte „Statuia comandorului” de Varujan Vosganian13 septembrie 2018

  oi, 13 septembrie 2018, începând cu orele 18.00, în Aula Bibliotecii Universitare din Iași va avut loc lansarea cărții „Statuia comandorului” Varujan Vosganian. La eveniment vor participa iubitori ai literaturii, dar și membrii ai comunității armene din Iași. 

 • Diversitatea este arta de a gândi independent împreună Diversitatea este arta de a gândi independent împreună

  Reprezentanții comunității armene din Iași au avut onoarea de a participa la activitatea "Diversitatea este arta de a gândi independent împreună", organizată de Biblioteca Județeană Gheorghe Asachi din Iași și Colegiul Tehnic I.C. Ștefănescu Iași. Evoluția minorităților din Iași a fost evidențiată de fructuoasele colaborări ce au condus la realizarea unor activități culturale cu scopul de a păstra tradițiile și obiceiurile etnice. 


 • Competiția Made For Europe 2018 Competiția Made For Europe 2018

  Membrii echipei de proiect "ArmenIS - Identități ale trecutului" continuă să promoveze spiritul intercultural în spațiul ieșean, reușind să aducă la cunoștință oamenilor importanța edificiului Bisericii Armeane din Iași, privită ca primă atestare documentară a orașului. Pe această cale, dorim să îi mulțumim și să o felicităm pe eleva Maria Cretu, pentru că ne-a reprezentat la concursul Made For Europe, în cadrul căruia a obținut premiul III. 


 • Proiect intercultural „Portrete armenești de poveste” Proiect intercultural „Portrete armenești de poveste”

  Portretizarea personalităților marcante de sorginte armeană este realizată cu minuțiozitate de Daria Rotaru, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Iași. Implicată activ în comunitatea locală, aceasta surprinde în operele sale valorile trecutului ce și-au lăsat amprenta în viața socio-culturală a orașelor moldave. 


 • Emisiunea Oameni și destine Emisiunea Oameni și destine

  Invitat special în cadrul emisiunii Oameni și destine, Cezar Enache a devinit promotor al culturii armenești prin prisma proiectului ArmenIS - Identități ale trecutului. În această ediție a menționat despre obiectivul de patrimoniu al comunității locale, istoria străveche a acestui bogat popor și modul în care comunitatea locală promovează tradițiile strămoșești. În cadrul emisiunii Oameni și destine au fost prezentate activitățile culturale realizate pe parcursul proiectului ArmenIS - Identități ale trecutului.