Articole main

 • Sarbătorim Centernarul UAR alături de VIVA FM Sarbătorim Centernarul UAR alături de VIVA FM20 october 2019

  Invitați de onoare în cadrul matinalului de la radio Viva Fm, reprezentanții comunității armene din Iași au prezentat proiectele inițiate în acest an aniversar dedicat Centenarului Uniunii Armenilor din România! În acest context, Ștefana Agop și prof. Andi Dașchievici au prezentat rubrica de activități a anului 2019 în legătură cu proiectele inițiate în colaborare cu instituțiile școlare partenere. 

 • Centenarul UAR la BZI live alături de Valentin Huțanu Centenarul UAR la BZI live alături de Valentin Huțanu

  Invitat de onoare în cadrul emisiunii BZI, Prof. Andi Dașchievici a prezentat o serie de aspecte ce țin de evoluția comunității armene din Iași, punând accentul pe domeniul istoric. Mai mult decât atât, au fost prezentate și instituțiile partenere ce și-au manifestat deschiderea de a colabora pe parcursul anului aniversar în organizarea unor evenimente de anvergură! 


 • Recital de poezie al celebrului actor Tudor Andrei Ostafie cu ocazia Zilei Independenței Armeniei Recital de poezie al celebrului actor Tudor Andrei Ostafie cu ocazia Zilei Independenței Armeniei

  Laitmotivul evenimentului de astăzi îl reprezintă celebrarea Zilei Independenței Armeniei. În acest context, actorul Tudor Andrei Ostafie a surprins publicul cu un recital de poezie din opera celebrului poet Siamanto. 


 • 100 de ani de cultură armenă în spațiul românesc - emisiune BZI live 100 de ani de cultură armenă în spațiul românesc - emisiune BZI live

  Invitat în cadrul emisiunii BZI, prof. Andi Dașchievici a prezentat câteva date istorice despre istoria comunității armene din Iași, realizând o incursiune în vechiul târg negustoresc. Istoria comunității armene din Iași este rostită prin glasul domnului profesor de istorie ce reușește într-o forma plastică, să scoată în evidență principalele contribuții ale minorităților la dezvoltarea orașului Iași. 


 • Centernarul Uniunii Armenilor din România - Infinit tv Iași Centernarul Uniunii Armenilor din România - Infinit tv Iași

  Istoria comunității armene din România începe încă din secolul al XIV-lea, când armenii s-au stabilit în România din dorința de a contribui la dezvoltarea economică a târgurilor de odinioară. Un eveniment ce a rămas prezent în conștiința tuturor este tragicul genocid armean. În acest context, la 25 ianuarie 1919 s-a creat o asociație numită Uniunea Armenilor din România cu scopul de a integra armenii refugiați. Astăzi, valențele culturale promovate de această asociație au devenit dezideratul comunității autohtone. Astfel, Ștefana Agop, reprezentanta comunității armene din Iași a adus în prim plan în cadrul emisiunii „Capital economic” importanța comunității armene la dezvoltarea spațiului românesc.