Articole main

 • Centenarul UAR la Apollonia TV Centenarul UAR la Apollonia TV20 october 2019

  Anul acesta, comunitatea armeană din Iași sărbătorește 100 de ani de la înființarea Uniunii Armenilor din România. În acest sens postul TV Apollonia a realizat o scurtă incursiune în cadrul evenimentului organizat de Primăria Municipiului Iași cu ocazia Centenarului UAR! 

 • Sarbătorim Centernarul UAR alături de VIVA FM Sarbătorim Centernarul UAR alături de VIVA FM

  Invitați de onoare în cadrul matinalului de la radio Viva Fm, reprezentanții comunității armene din Iași au prezentat proiectele inițiate în acest an aniversar dedicat Centenarului Uniunii Armenilor din România! În acest context, Ștefana Agop și prof. Andi Dașchievici au prezentat rubrica de activități a anului 2019 în legătură cu proiectele inițiate în colaborare cu instituțiile școlare partenere. 


 • Centenarul UAR la BZI live alături de Valentin Huțanu Centenarul UAR la BZI live alături de Valentin Huțanu

  Invitat de onoare în cadrul emisiunii BZI, Prof. Andi Dașchievici a prezentat o serie de aspecte ce țin de evoluția comunității armene din Iași, punând accentul pe domeniul istoric. Mai mult decât atât, au fost prezentate și instituțiile partenere ce și-au manifestat deschiderea de a colabora pe parcursul anului aniversar în organizarea unor evenimente de anvergură! 


 • Recital de poezie al celebrului actor Tudor Andrei Ostafie cu ocazia Zilei Independenței Armeniei Recital de poezie al celebrului actor Tudor Andrei Ostafie cu ocazia Zilei Independenței Armeniei

  Laitmotivul evenimentului de astăzi îl reprezintă celebrarea Zilei Independenței Armeniei. În acest context, actorul Tudor Andrei Ostafie a surprins publicul cu un recital de poezie din opera celebrului poet Siamanto. 


 • 100 de ani de cultură armenă în spațiul românesc - emisiune BZI live 100 de ani de cultură armenă în spațiul românesc - emisiune BZI live

  Invitat în cadrul emisiunii BZI, prof. Andi Dașchievici a prezentat câteva date istorice despre istoria comunității armene din Iași, realizând o incursiune în vechiul târg negustoresc. Istoria comunității armene din Iași este rostită prin glasul domnului profesor de istorie ce reușește într-o forma plastică, să scoată în evidență principalele contribuții ale minorităților la dezvoltarea orașului Iași.