Articole main

 • Echipa ArmenIS în Parlamentul European Echipa ArmenIS în Parlamentul European5 february 2018

  Am participat la activități și concursuri, având oportunitatea de a interacționa cu colegi din diferite țări ale Uniunii Europene. 

 • Comunitatea armeană din Italia se prezintă! Comunitatea armeană din Italia se prezintă!

  Am rămas plăcut surprinși de întâlnirea cu doamna Narine Tchilinguirian la Milano, faimos bijutier de origine armeană. Ne-a împărtășit că meseria pe care o practică necesită multă migală, deoarece utilizează motive armenești realizate până în cel mai mic detaliu. 


 • Comunitatea armeană din Ungaria se prezintă! Comunitatea armeană din Ungaria se prezintă!

  Cursul călătoriei noastre a ajuns la Budapesta, capitala Ungariei. Pe timp de seară am avut prilejul de a vizita cele mai cunoscute obiective turistice, care fascinează atât prin etatea lor istorică, precum și prin stilul arhitectural unic. Am avut ocazia să o întâlnim pe Ermone Zabel Martaian, membră a comunității armene locale, ce ne-a oferit informații despre activitățile culturale desfășurate. A fost facil să conchidem că armenii din această zonă au reușit cu succes să conserve elementele cutumiare specifice orientului, pe care astăzi le promovează printr-un vast program de evenimente, pentru a aduce în atenția publicului frumusețea și unicitatea spiritului armenesc. 


 • Ziua Minorităților la Iași Ziua Minorităților la Iași

  Membrii echipei de proiect au fost alături de comunitatea armeană la celebrarea Zilei Minorităților. Această zi a fost concepută din dorința de a evidenția că teritoriul românesc reprezintă de fapt un mozaic interetnic în care promovarea valorilor și tradițiilor devine un deziderat al etnicilor. 


 • Rodia - creatie unicat ! Rodia - creatie unicat !

  Talentatul artist iesean Ioan Tămaș, sculptor cu o experienta de peste jumatate de secol in acest domeniu, a realizat pentru comunitatea armeana din Iasi o creatie unicat.