Articole main

 • Comunitatea armeană din Cehia se prezintă! Comunitatea armeană din Cehia se prezintă!7 february 2018

  În călătoria noastră am făcut un popas la Biserica Armenească din Praga, curioși fiind de a observa detaliile arhitecturale ale frumosului edificiu. Am fost întâmpinați de Ambasadorul Armeniei în Praga, domnul Tigran Seiranian, și de domnul Hakob Asatryan, redactor șef al publicației Orer. A fost o onoare să discutăm cu reprezentanții comunității armene și să le prezentăm câteva detalii despre proiectul ArmenIS - Identități ale trecutului. 

 • Comunitatea armeană din Franța se prezintă! Comunitatea armeană din Franța se prezintă!

  Proiectul ArmenIS a ajuns cunoscut pe plan internațional, comunitatea armeană din Strasbourg rămânând impresionată de multitudinea de activități realizate. Diversitatea culturală devine dezideratul promovat de asociația Areg. Am avut onoarea de a le cunoaște pe doamnele Gayane Manasian și Meline Nadjarian, fondatoarele acestei organizații ce promovează cultura și civilizația armeană prin intermediul cursurilor realizare, dar și prin participarea la programele internaționale întreprinse de Ministerul Diasporei din Armenia - Ari Tun și Spiurk. Poposind în frumosul oraș francez am descoperit o asociație ce se dedică organizării de evenimente culturale cum ar fi festivalurile interetnice și concertele cu artiști de origine armeană. Am avut onoarea de a-i cunoaște pe reprezentanții asociației Maison Socio-Culturelle Arménienne din Strasbourg și de a le împărtăși reușita proiectului nostru. 


 • Echipa ArmenIS în Parlamentul European Echipa ArmenIS în Parlamentul European

  Am participat la activități și concursuri, având oportunitatea de a interacționa cu colegi din diferite țări ale Uniunii Europene. 


 • Comunitatea armeană din Italia se prezintă! Comunitatea armeană din Italia se prezintă!

  Am rămas plăcut surprinși de întâlnirea cu doamna Narine Tchilinguirian la Milano, faimos bijutier de origine armeană. Ne-a împărtășit că meseria pe care o practică necesită multă migală, deoarece utilizează motive armenești realizate până în cel mai mic detaliu. 


 • Comunitatea armeană din Ungaria se prezintă! Comunitatea armeană din Ungaria se prezintă!

  Cursul călătoriei noastre a ajuns la Budapesta, capitala Ungariei. Pe timp de seară am avut prilejul de a vizita cele mai cunoscute obiective turistice, care fascinează atât prin etatea lor istorică, precum și prin stilul arhitectural unic. Am avut ocazia să o întâlnim pe Ermone Zabel Martaian, membră a comunității armene locale, ce ne-a oferit informații despre activitățile culturale desfășurate. A fost facil să conchidem că armenii din această zonă au reușit cu succes să conserve elementele cutumiare specifice orientului, pe care astăzi le promovează printr-un vast program de evenimente, pentru a aduce în atenția publicului frumusețea și unicitatea spiritului armenesc.