Articole main

 • Zilele Culturii Armene la Cluj Napoca Zilele Culturii Armene la Cluj Napoca24 septembrie 2017

  În cinstea lui Kristof Szongott, anul acesta, pe data de 23 septembrie a fost organizată la Cluj, de către Uniunea Armenilor Sucursala Transilvania în cadrul Muzeului Etnografic o conferință prin intermediul căreia publicul să cunoască persoana înfățișată în manieră istorică a remarcabilului intelectual. 

 • Biserica Armeană în istoria Iaşului Biserica Armeană în istoria Iaşului

  În procesul de informare la nivel social cu privire la importanța Bisericii Armene din Iași, un remarcabil obiect de patrimoniu național, membrii echipei „ArmenIS-Identități ale trecutului” au realizat un tur ghidat pentru elevi și profesori din școli ieșene. 


 • ArmenIS-Mozaic intercultural ArmenIS-Mozaic intercultural

  Expoziția a avut în prim plan Biserica Armeană, important edificiu patrimonial. Scopul acestei activități a fost acela de a promova monumentul și de a-i face cunoscută istoria. 


 • Participare la evenimentul Participare la evenimentul "Tradiții și obiceiuri armenești"

  Încă o seară extraordinară, presărată cu povești armenești, s-a petrecut duminică, în Parcul Romantic la Ateneul din Iași, unde tradițiile și obiceiurile armenești au fost mesageri direcți ai culturii armene și prilej de promovare a celei mai vechi mărturii a orașului nostru, Biserica Armeană. 


 • Participare la Festivalul Participare la Festivalul "Hayastan"

  În perioada 1 – 3 septembrie 2017, cultura și tradițiile minorităţii armene au fost reprezentate de către elevii din echipa proiectului “ArmenIS-Identități ale trecutului” în cadrul Festivalului de film și teatru armenesc „Hayastan”, Bacău, unde au organizat un atelier creativ de prezentare a culturii armeneşti dedicat copiilor