Articole main

 • Educația interculturală - Identitatea culturii armene Educația interculturală - Identitatea culturii armene31 january 2020

  În cadrul orelor de educație interculturală, elevii Liceului cu Program Sportiv din Iași, atent coordonați de prof. Denisa Marina Vasilică au avut ocazia de a învăța aspecte importante legate de istoria comunității armene din Iași. 

 • Performanță în domeniul neuroștiințelor Performanță în domeniul neuroștiințelor

  Performanță în domeniul neuroștiințelor, prof. univ. dr. Maricel Agop a lansat o carte în plenul Parlamentului European din Bruxelles 


 • Gala ArmenIS-Centenarul Uniunii Armenilor din România Gala ArmenIS-Centenarul Uniunii Armenilor din România

  Comunitatea armeană din Iași a celebrat 100 de ani de la înființarea Uniunii Armenilor din România, un eveniment ce marchează 100 de ani de istorie, tradiție, implicare și activități cultural-artistice. 


 • Ziua Minorităților la Roman Ziua Minorităților la Roman

  Un eveniment deosebit ce a reunit minoritățile romașcane a fost Ziua Minorităților, unde invitat special a fost domnul Dr. Zare Nazaryan, vicepreședinte al Uniunii Armenilor din România pe regiunea Moldovei. În cadrul manifestării culturale acesta a realizat o incursiune despre istoria armenilor din zona moldavă, punând accentul pe implicarea acestora în sfera culturală. 


 • Participare la Gala Minorităților Etnice Participare la Gala Minorităților Etnice

  Un eveniment de marcă organizat a avut loc la Iași în data de 14 decembrie 2019, denumit „Gala Minorităților la Iași”, la care etniile urbea ieșeană și-au dat întâlnire în sala "Diotima" de la Casa de Cultură a Municipiului Iași, sub cupola muzicii, dansului și poeziei.