Articole main

 • Lansarea volumului de poezii „Metamorfoze lirice” Lansarea volumului de poezii „Metamorfoze lirice”22 february 2020

  Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, în parteneriat cu minoritățile din Iași, a organizat un eveniment deosebit dedicat celebrării Zilei Limbii Materne, unde a avut loc lansarea unei microantologii de poezie armeană, ebraică, elenă, italiană, rromă, rusă, ucraineană, arabă, franceză intitulată „Metamorfoze lirice”. 

 • Educația interculturală - Identitatea culturii armene Educația interculturală - Identitatea culturii armene

  În cadrul orelor de educație interculturală, elevii Liceului cu Program Sportiv din Iași, atent coordonați de prof. Denisa Marina Vasilică au avut ocazia de a învăța aspecte importante legate de istoria comunității armene din Iași. 


 • Performanță în domeniul neuroștiințelor Performanță în domeniul neuroștiințelor

  Performanță în domeniul neuroștiințelor, prof. univ. dr. Maricel Agop a lansat o carte în plenul Parlamentului European din Bruxelles 


 • Gala ArmenIS-Centenarul Uniunii Armenilor din România Gala ArmenIS-Centenarul Uniunii Armenilor din România

  Comunitatea armeană din Iași a celebrat 100 de ani de la înființarea Uniunii Armenilor din România, un eveniment ce marchează 100 de ani de istorie, tradiție, implicare și activități cultural-artistice. 


 • Ziua Minorităților la Roman Ziua Minorităților la Roman

  Un eveniment deosebit ce a reunit minoritățile romașcane a fost Ziua Minorităților, unde invitat special a fost domnul Dr. Zare Nazaryan, vicepreședinte al Uniunii Armenilor din România pe regiunea Moldovei. În cadrul manifestării culturale acesta a realizat o incursiune despre istoria armenilor din zona moldavă, punând accentul pe implicarea acestora în sfera culturală.