Articole main

 • Participare la Gala Minorităților Etnice Participare la Gala Minorităților Etnice14 december 2019

  Un eveniment de marcă organizat a avut loc la Iași în data de 14 decembrie 2019, denumit „Gala Minorităților la Iași”, la care etniile urbea ieșeană și-au dat întâlnire în sala "Diotima" de la Casa de Cultură a Municipiului Iași, sub cupola muzicii, dansului și poeziei. 

 • Orele de educație interculturală la Școala Gimnazială George Călinescu din Iași Orele de educație interculturală la Școala Gimnazială George Călinescu din Iași

  Pe parcursul orelor, domnul prof. Dașchievici Andi a prezentat istoria armenilor, punând accentul pe sfera religioasă, geografică, etimologică și simbolistică. 


 • Educația interculturală în societatea ieșeană - un nou proiect al tinerilor armeni Educația interculturală în societatea ieșeană - un nou proiect al tinerilor armeni

  Într-o lume a diversităţii, activitățile interculturale reprezintă o premisă a dezvoltării eficace a tinerilor educația jucând un rol important în construirea unei societăți mai puternice și mai creative. 


 • Vizita oficială a Prințului Radu la Memorialul Tsitsernakaberd din Erevan Vizita oficială a Prințului Radu la Memorialul Tsitsernakaberd din Erevan

  În timpul vizitei oficiale în Armenia, Prințul Radu al României a mers la Memorialul Tsitsernakaberd din Erevan pentru a omagia memoria victimelor armenocidului. Ambasadorul Republicii Armenia în România, Sergey Minasyan și ambasadorul României în Armenia, Cornel Ionescu, au fost prezenți la vizita familiei regale la complexul memorial. În semn de profund respect a fost plasată o coroană în numele familiei regale a României. Un moment emoționant a fost atuncin când Prințul Radu a pus flori la Flacăra eternă, onorând memoria victimelor ce au trecut în lumea spectrelor. 


 • Multiculturalitatea în arta cinematografică Multiculturalitatea în arta cinematografică

  Uniunea Armenilor din România Sucursala Iași vă invită la evenimentul "Multiculturalitate în arta cinematografică", miercuri, 30 octombrie 2019, începând cu orele 18.00 la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" Iași. Vă așteptăm cu drag la proiecția de film armenesc!